Brood & Bloem

Fabrikanten

FunCakes Volkoren Tarwemeel -1kg-

102531

Nieuw

€ 2,95

Bij aanschaf van dit product krijgt u in totaal 2 spaarpunten. Uw winkelwagen bevat een totaal aan 2 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een waardebon van € 0,04.


    Maak heerlijke volkoren of meergranenbrood met de FunCakes Volkorentarwemeel. Het meel is gemaakt van volkoren tarwe en heeft een lichtbruine kleur. Omdat de meeste voedingswaarden in de buitenste laag van het graan zitten, is dit meel rijk aan vitamines, mineralen en voedingsvezels. Deze meelsoort heeft een mooi bakkarakter en is ideaal voor het maken van stevig volkoren (meergranen) brood. Voeg de FunCakes Broodverbeteraar toe aan je recept om het deeg gemakkelijker te verwerken en het brood langer vers te houden

    Het FunCakes Volkorentarwemeel is 100% natuurlijk zonder toevoegingen. Halal gecertificeerd.

    100% volkoren graan en eiwitrijk meel.
    Tarwemeel gemalen uit een selectie van tarwe van hoge kwaliteit.
    Gemakkelijk te verwerken.
    Uitstekend meel voor alle soorten meergranenbrood. Aanbevolen voor het maken van broden en kleine broodjes.
    Inhoud: 1 kg.
    Ingrediënten: volkorentarwemeel. Kan sporen bevatten van: gluten, ei, soja, melk, lupine. Halal gecertificeerd.

    Nederland Valgetal                    Duitsland                Frankrijk                            Italië                                          Spanje                        Proteïne
    280-320 (volkorentarwemeel)    Vollkorntype 1600     Farine Intègral Type 150     Farina integrale di grano tenero    Harina Integrale 150    14,5%
    Basisrecept Volkorenbrood:
    Benodigdheden:
    500 g FunCakes 100% Volkorentarwemeel
    7 g FunCakes Gedroogde Gist
    25 g FunCakes Broodverbeteraar bruin/volkoren
    10 g zout
    330 ml water (30°C)
    Eventueel sesamzaad of havervlokken
    Plastic folie
    Wilton afkoelrek

    Bereidingswijze:
    Doe alle ingrediënten in een kom. Zorg ervoor dat de het zout en de gist elkaar niet raken in de kom voordat je begint met kneden. Kneed het gedurende 10-15 minuten tot een mooi deeg. Bij gebruik van een mixer, zet dan de deeghaak op de mixer en mix 12 minuten op de middelste stand. Check of het deeg goed gekneed is door een klein balletje uit elkaar tot trekken tot een bijna doorzichtig vliesje. Breekt het deeg niet, dan is het klaar.
    Vorm er een bol van, zorg dat er spanning op de bol staat. Leg de bol terug in de kom en dek af met plastic folie. Laat het op een warme plek 30-45 minuten rijzen tot het twee keer zo groot geworden is. Je kunt hiervoor ook de oven gebruiken. Zet de oven op 30°C (boven- en onderwarmte) en plaats een bakje water in de oven.
    Druk na deze ‘bolrijs’ het deeg plat zodat alle lucht eruit gaat. Probeer een plak te maken van 30x20 cm. Rol het deeg stukje bij stukje strak op, duw het na elke keer rollen even goed aan. Maak de bovenkant eventueel nat met wat water en rol het door sesamzaad of havervlokken. Leg het met de naad onderop op een bakplaat met bakpapier en laat het nogmaals 90 minuten rijzen op dezelfde manier als de eerste keer.
    Afbakken: verwarm de oven voor op 240°C (boven- en onderwarmte) en breng de temperatuur terug naar 220°C zodra het brood in de oven staat. Bak het brood in ongeveer 30 minuten tot de korst mooi bruin is en een hol geluid geeft als je op de onderkant van het brood klopt. Laat afkoelen op een rooster.

    Basisrecept bruinbrood:
    Benodigdheden:
    250 g FunCakes Tarwebloem
    250 g FunCakes 100% Volkorentarwemeel
    7 g FunCakes Gedroogde Gist
    25 g FunCakes Broodverbeteraar Bruin
    10 g zout
    310 ml water (30°C)
    Plastic folie
    Wilton afkoelrek

    Bereidingswijze:
    Doe alle ingrediënten in een kom. Zorg ervoor dat de het zout en de gist elkaar niet raken in de kom voordat je begint met kneden. Kneed het gedurende 10-15 minuten tot een mooi deeg. Bij gebruik van een mixer, zet dan de deeghaak op de mixer en mix 12 minuten op de middelste stand.
    Check of het deeg goed gekneed is door een klein balletje uit elkaar tot trekken tot een bijna doorzichtig vliesje. Breekt het deeg niet, dan is het klaar.
    Vorm er een bol van, zorg dat er spanning op de bol staat. Leg de bol terug in de kom en dek af met plastic folie. Laat het op een warme plek 30-45 minuten rijzen tot het twee keer zo groot geworden is. Je kunt hiervoor ook de oven gebruiken. Zet de oven op 30°C (boven- en onderwarmte) en plaats een bakje water in de oven.
    Druk na deze ‘bolrijs’ het deeg plat zodat alle lucht eruit gaat. Probeer een plak te maken van 30x20 cm. Rol het deeg stukje bij stukje strak op, duw het na elke keer rollen even goed aan. Leg het met de naad onderop op een bakplaat met bakpapier en laat het nogmaals 90 minuten rijzen op dezelfde manier als de eerste keer.
    Afbakken: verwarm de oven voor op 240°C (boven- en onderwarmte) en breng de temperatuur terug naar 220°C zodra het brood in de oven staat. Bak het brood in ongeveer 30 minuten tot de korst mooi bruin is en een hol geluid geeft als je op de onderkant van het brood klopt. Laat afkoelen op een rooster.